Francesco Indovina
Del análisis del territorio al gobierno de la ciudad

Oriol Nel·lo
2012

Barcelona: Icaria Editorial
Espacios críticos, vol. 4

ISBN: 978-84-9888-467-8
294 pag.

04_indovina_portada

El procés d’urbanització, els seus origens, les seves formes, les potencialitats, les contradiccions i els problemes que se’n deriven: aquest és el tema central de l’obra de Francesco Indovina. Dels seus estudis han emergit diversos conceptes i propostes d’anàlisi, com els de “ciutat difusa” o “arxipèlag metropolità” àmpliament difosos i utilitats i que han fet d’Indovina un dels autors italians més influents en el camp de l’urbanisme i de l’anàlisi territorial. Però l’afany de Francesco Indovina no s’acaba en l’estudi, sinó que cerca de proporcionar claus per a governar el territori de manera més eficient, sostenible i socialment equitativa. Aquest volum explora la trajectòria de l’autor, en la que s’entrellacen de manera indissociable la tasca acadèmica i el compromís cívic, debat críticament les seves aportacions i ofereix una completa selecció dels seus treballs referents al procés d’urbanització contemporània i les possibilitats d’orientar-lo en benefici de la col·lectivitat.

Aquest llibre és un assaig sobre l’autor i la seva obra que inclou a més a més una selecció de textos fonamentals i un article inèdit.

Oriol Nel·lo és professor de geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzat en els estudis urbans, ha combinat l’activitat docent i investigadora amb l’impuls de polítiques urbanístiques i territorials.

oriolnello

09/10/2012

Activitats relacionades

03/04/2013

 La urbanització s’escampa, com la governem? Presentació-debat del volum 4 de Espacios Críticos dedicat a Francesco Indovina. Amb Oriol Nel·lo i Pere Montaña. Ateneu Candela (Terrassa)

13/11/2012

Video de la conferència de Francesco Indovina al CCCB: “Del análisis del territorio al gobierno de la ciudad”