RESDERES – ACTIVITATS

ACTIVITATS ORGANITZADES:

2016

– Presentació del volum 7 de la col·lecció «Espacios críticos»: Horacio Capel. Pensar la ciudad en tiempos de crisis, de Núria Benach i Ana Fani Alessandri Carlos. Realitzada a l’Auditori del CERC, Pati Manning. Barcelona, 5 de maig de 2016. Per Núria Benach i Ana Fani Alessandri Carlos (Universidade de São Paulo).

– Conferència Por una teoría urbana crítica y radical. Realitzada a l’Auditori del CERC, Pati Manning. Barcelona, 5 de maig de 2016. Impartida per Núria Benach i Ana Fani Alessandri Carlos (Universidade de São Paulo).

– Seminari Internacional La justícia espacial i la ciutat. Realitzat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Barcelona, 9 de juny de 2016. Impartit per Philippe Gervais-Lambony (Université de Paris-Ouest Nanterre) i Núria Benach.

La justícia espacial i la ciutat. Taller-debat en fòrum ciutadà realitzat a l’Espai Contrabandos. Barcelona, 10 de juny de 2016. Amb Philippe Gervais-Lambony (Université de Paris-Ouest Nanterre), Isabelle Anguelovski (ICTA-UAB), Marc Dalmau (La ciutat invisible) i Abel Albet (Universitat Autònoma de Barcelona).

– Seminari Quantificant les desigualtats socials urbanes: indicadors, escales i processos. Amb la participació de Toni López Gay, Sergio Porcel i Ernest Ruiz. Organitzat per [espais crítics]. Celebrat a la Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Barcelona, 14 d’octubre de 2016.

– Itinerari urbà Desigualtats socials urbanes. Santa Coloma de Gramenet: de Singuerlín/Can Franquesa a Fondo. Organitzat per [espais crítics]. Santa Coloma de Gramenet, 15 d’octubre de 2016.

– Seminari Processos d’estigmatització simbòlica en l’espai metropolità. Coordinat per Miguel Rubiales i Núria Benach i amb la participació d’Ignacio González (Universitat de Girona), Daniel Sorando (Universidad Complutense de Madrid) i Santiago Ruiz Chasco (Universidad Complutense de Madrid). Organitzat per [espaiscritics] a la Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Barcelona, 15 de novembre de 2016.

– Itinerari urbà a La Mina. Organitzat per [espais crítics], 16 de novembre de 2016.

– Seminari Pensar i resistir les geografies del capital. Amb les intervencions de Jean-Pierre Garnier, Rosa Tello (Universitat de Barcelona), Manuel Delgado (Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà i UB), Pere López (Universitat de Barcelona) i Marc Dalmau (La ciutat invisible). Organitzat per [espaiscrítics] a Can Batlló. Barcelona, 16 de desembre de 2016.

 

2017

– Seminari internacional «Green inequalities: An inquiry into urban environmental gentrification». Organitzat per [espais crítics], Barcelona Lab for Urban Environmental Justice and Sustainability, The Institute of Environmental Science and Technology (ICTA), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), The Hospital del Mar Institute of Medical Research (IMIM). Celebrat al Barcelona Biomedical Research Park (PRBB), Barcelona, 17 de febrer de 2017.

– Seminari internacional Crisi global i teoria urbana crítica. Seminari i debat amb Neil Brenner. Amb la participació de Neil Brenner (Graduate School of Design, Harvard University), Álvaro Sevilla (Universidad Politécnica de Madrid), Margit Mayer (Freie Universität Berlin), Ramon Ribera-Fumaz (Universitat Oberta de Catalunya), Joan Vicente (Universitat de Girona), Núria Benach (Universitat de Barcelona) i Abel Albet (Universitat Autònoma de Barcelona). Organitzat per [espaiscrítics] al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Barcelona, 10 de març de 2017.

– Seminari El barri. Una perspectiva antropològica per a pensar l’urbà. Amb la participació de Gaspar Maza (Univrsitat Rovira i Virgili) i Teresa Tapada (Universitat Autònoma de Barcelona). Organitzat per [espaiscritics] a l’Auditori del Pati Manning. Barcelona, 26 de maig de 2017.

– Seminari Ethnicity, race, and equity in the city. Amb la participació d’Anna Livia Brand (University of New Orleans / University of Texas-Austin), Sylvie Tissot (Université de Paris-8) i Mikel Aramburu (Universitat de Barcelona). Organitzat per [espais crítics] i Barcelona Urban Laboratory for Urban Environmental Justice and Sustainability. A l’Aula Magna, Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona; Barcelona, 16 de juny de 2017.

– Seminari Prostitució al carrer i dret a la ciutat. Amb la participació de Phil Hubbard (King’s College, Londres), Raúl Susín (Universidad de La Rioja), Lorena Garrido (Universitat Autònoma de Barcelona i Investigadora del Grup Antígona), Janet Mérida Fernández (Assemblea d’Activistes Pro-Drets sobre el Treball Sexual de Catalunya) y Anna Clua (Universitat Oberta de Catalunya). Celebrat a l’Aula Magna, Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona. Barcelona, 13 de setembre de 2017.

– Seminari «The repression of sex work in the context of urban mega-events: exception or norm?» amb Phil Hubbard (King’s College, Londres) i Anna Clua (Universitat Oberta de Catalunya). Organitzat per [espais crítics] al Seminari de Geografia Humana (Dep. de Geografia, Universitat de Barcelona. Barcelona, 14 de setembre de 2017.

 

 

PARTICIPACIÓ EN ACTIVITATS:

2016

– ALBET, Abel (2016) membre del comitè organitzador de Euborderscapes. 3rd Scientific Conference. Organitzat pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc del Projecte Europeu Euborderscapes. Barcelona, 28-29 gener de 2016.

– BENACH, Núria (2016). Conferenciant invitada «Escultura a l’horitzó: skylines ideològics de Barcelona». Acte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i celebrat a La Virreina-Centre Imatge. Barcelona, 13 d’abril.

– ALBET, Abel (2016) Moderador (chair) de la sessió Utopías: experiencias y proyectos fracasados, en el marc del «XIV Coloquio Internacional de Geocrítica. Las utopías y la construcción de la sociedad del futuro» (2-7 de maig de 2016), organitzada pel Grupo Internacional Geocrítica de la Universidad de Barcelona; Barcelona, 5 de maig de 2016.

– GARCÍA-HERRERA, Luz Marina; SABATÉ-BEL, Fernando i ARMAS-DÍAZ, Alejandro (2016). «Production of space, neoliberal strategies and social struggles: The case of Canary Islands in Spain», Panel 4 Workshop: «From the Rights to the City to the Rights to Nature: New urban struggles and resistances». Congrés internacional Rights to Nature. Tracing alternative political ecologies to the neoliberal environmental agenda. Cambridge: University of Cambridge (Regne Unit), 23-24 de juny.

– ALBET, Abel (2016) Conferencia de presentación, juntament amb Mireia Baylina i Maria Prats, del llibre Espacios públicos, género y diversidad, al Festival International de Géographie 2016; Saint-Dié-des-Vosges (França), 1 d’octubre de 2016.

– ALBET, Abel (2016) Conferencia de presentación de la col·lecció Espacios Críticos, al Festival International de Géographie 2016; Saint-Dié-des-Vosges (França), 1 d’octubre de 2016.

2017

– ALBET, Abel; Núria BENACH (2017). Quins conceptes necessitem per pensar els llocs? Conferència impartida (com Espais crítics) dins el cicle/exposició «Geopresències. De la distància gràfica a la micropolítica» dirigit per Kathrin G. Pongratz, Bernat Lladó i Ignasi López. Sala Zero de l’Espai d’Arts de Roca Umbert. Granollers, 1 de març de 2017

Publicacions recents