Conferència «La justícia espacial i la ciutat» (09.06.2016)

DE LES DESIGUALTATS I LES DIFERÈNCIES A LA JUSTÍCIA ESPACIAL A LES CIUTATS

Dijous 9 de juny de 2016, 18h30

Philippe Gervais-Lambony. Université de Paris Ouest Nanterre La Défense, Director de la revista Justice Spatiale / Spatial Justice

Les desigualtats i les diferències a les àrees metropolitanes s’han convertit en un tema social clau, i per això és cada cop més urgent anar més enllà de la seva simple mesura o descripció. Cal pensar també en les percepcions i representacions del que és just o injust i, alhora, en com el mateix espai crea o augmenta les desigualtats en termes de distribució o reconeixement. En aquesta sessió, a partir de les teories de la justícia i de les teories de l’espai, es reflexionarà sobre el potencial de la justícia espacial com a eina per a l’anàlisi i l’acció, i es presentaran alguns estudis de cas de ciutats del Sud Global.

Introducció a càrrec de Núria Benach, Universitat de Barcelona, co-directora de la col·lecció editorial “Espacios críticos” (Icaria Editorial)

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Carrer Montalegre, 5 Barcelona. Entrada lliure (hi haurà traducció simultània francès-català)

TALLER-DEBAT:  Divendres 10 de juny de 2016, 11H30.

amb les intervencions de Philippe Gervais-Lambony (revista JS/SJ), Isabelle Anguelovski (ICTA-UAB), Marc Dalmau (La ciutat invisible) i Abel Albet ([espaiscrítics])

(entrada lliure)

Espai Contrabandos. Carrer Junta de Comerç, 20 Barcelona.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.