Seminari Processos d’estigmatització territorial (15.11.2016)

Processos d’estigmatització simbòlica en l’espai metropolità (coord. Miguel Rubiales i Núria Benach)

15 de novembre 2016, 17:00. Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història de la UB (entrada pel carrer de Ramalleres)

El seminari es construeix sobre tres aportacions inicials i un debat col·lectiu:
• “Què és l’estigmatització territorial”, a càrrec d’Ignacio González (Universitat de Girona)
• “Operacions de màrqueting i paper del capital simbòlic en els processos de gentrificació”, a càrrec de Daniel Sorando (Universidad Complutense de Madrid)
• “Similituds i diferències en el capital simbòlic territorializat”, a càrrec de Santiago Ruiz Chasco (Universidad Complutense de Madrid)

Es proposen diverses lectures per animar el debat:

  • Wacquant, Loïc, Slater, Tom, & Borges Pereira, Virgilio. (2014). Estigmatización territorial en acción. Revista INVI, 29(82), 219-240.
  • Luis Enrique Alonso (2012) El concepto de gueto como analizador social: abriendo la caja negra de la exclusión social, en González Sánchez, I., Alhambra Delgado, M. : Teoría social, marginalidad urbana y estado penal: aproximaciones al trabajo de Loïc Wacquant. Madrid: Dykynson, pp. 151-182.
  • M. Alhambra Delgado (2012) La marginalidad avanzada como uno de los semblantes del capital simbólico negativo, en González Sánchez, I., Alhambra Delgado, M. :Teoría social, marginalidad urbana y estado penal: aproximaciones al trabajo de Loïc Wacquant. Madrid: Dykynson, pp. 135-150
  • López, Pere. “Acotar los espacios. Los márgenes de las periferias (con anotaciones sobre la Barcelona de los barrios)” en Urteaga, L. y Casals, V. (eds,) Horacio Capel geógrafo. Barcelona: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona. 2015.

El seminari es farà en castellà.

És gratuït i obert a tothom però cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a espaiscritics[arroba]gmail.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.